3 fouten die je kunt maken bij het kopen of verkopen van je woning

Het kopen of verkopen van je woning is een hele grote stap in je leven. Om de beste aankoop of verkoop te realiseren is het daarom belangrijk om goed te weten wat je te wachten staat. Helaas zijn er nog altijd veel mensen die de woningmarkt opgaan met veel vragen in hun achterhoofd. Ze weten bijvoorbeeld niet goed waar ze moeten beginnen, dit komt vooral omdat ze denken dat het traject een hele stressvolle periode zal worden. Gelukkig is dit allang niet meer het geval. Wanneer jij je goed voorbereid met de hulp van een goede makelaar, is de aan- of verkoop van je woning vooral spannend én interessant. Om je een beetje op weg te helpen lees je in dit artikel de 3 meest-gemaakte fouten bij het kopen of verkopen van je woning. Zo weet jij precies wat je moet doen om vervelende situaties en problemen te voorkomen.

De woningmarkt opgaan zonder makelaar

Laten we eerlijk zijn: soms denken we dat we alles het beste zelf kunnen doen. Veel mensen maken deze fout ook wanneer het aankomt op de woningmarkt. Ze gaan bijvoorbeeld zonder makelaar proberen een huis te kopen. Helaas blijkt dat toch vaak moeilijker dan gedacht. In tegenstelling tot een makelaar ben jij namelijk niet altijd op de hoogte van de details tijdens een bezichtiging. Bespaar jezelf een heleboel tijd, en neem direct een aankoopmakelaar in de hand. Hetzelfde geldt overigens voor het verkopen van je woning. Let op! Voor het beste resultaat kies je een makelaar in de buurt. Op deze manier zorg je er niet alleen voor dat jouw makelaar beschikt over de juiste connecties, maar ook dat hij of zij bekend is met de omgeving.

Je huis niet verkoopklaar maken

Wil jij je huis verkopen? Dan moet je er natuurlijk voor zorgen dat je huis er goed uitziet. De meeste mensen zullen er daarom voor zorgen dat hun huis schoon is wanneer potentiële kopers langskomen. Maar heb je ook gedacht aan de rommel in huis? Rommel kan er namelijk voor zorgen dat je huis klein en vooral donker aanvoelt. Daarnaast is het voor veel potentiële kopers lastig om door de rommel heen te kijken. Heeft jouw verkoopmakelaar een bezichtiging op de planning staan? Zorg er dan voor dat jij je huis zo netjes mogelijk achterlaat.

Wees realistisch

Zowel voor het kopen als voor het verkopen van je woning geldt over het algemeen één belangrijke regel: wees realistisch! Vooral op het gebied van geld is het voor veel mensen lastig om realistisch te blijven. Als koper moet je daarom bereid zijn om concessies te doen, en als verkoper moet je vooral luisteren naar de makelaar en taxateur. Zij weten namelijk precies hoeveel jouw huis waard is. Voor zowel de kopende- als de verkopende partij is het soms lastig om realistisch te blijven, maar met een professionele makelaar aan jouw zijde zul je zien dat je uiteindelijk aan het langste eind trekt.

© 2017 Woontips
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin