Op zoek naar unieke hangsloten? Bekijk de volgende opties

Hangsloten zijn enorm belangrijk tegen inbraak Het feit dat ze draagbaar zijn en een visuele afschrikking vormen, maakt ze een uitstekende keuze bij het beveiligen van jouw huis, kantoor en koffers. Ze kunnen worden gebruikt om veel dingen te beveiligen, zoals schuren, poorten, opbergeenheden, kluisjes enz. Sommige hangsloten zijn echter meer geschikt dan andere. Ben je opzoek naar een uniek hangslot? Een algemene regel bij het kopen van hangsloten is dat hoe dikker de sluiting, hoe hoger het beveiligingsniveau. Hoogwaardige hangsloten moeten op zijn minst een beugel met een diameter van 10 mm hebben. Hier heb je de volgende opties als je een uniek hangslot wilt kopen.

1. Cijferslot

Een cijferslot wordt ook wel een combinatieslot genoemd. En de naam zegt het al, het is een slot waarbij je cijfers moet gebruiken om het te openen en te sluiten. De cijfers worden ingevoerd middels een serie van onafhankelijke schijven met cijfers erop. Wanneer je de juiste code kent, kun je dit slot heel gemakkelijk openen. Het is te verkrijgen in verschillenden maten en diverse soorten.

2. Beugelhangslot

De naam zegt het al. Het beugelhangslot is een normale slot die iedereen kent. De beugel aan de bovenkant van het slot is meteen op te merken. De dikte van de beugel is ontzettend belangrijk als het om veiligheid gaat. Hoe dikker de beugel hoe moeilijker het is om zo een beugel te snijden. De beugel is meestal van staal. Beugelhangsloten zijn in verschillende formaten te verkrijgen.

3. Het discusslot

Ben je opzoek naar goede beveiliging? Het discusslot is speciaal daarvoor ontwikkelend. Het slot is rond en de slotkast is zo goed gemaakt, dat er geen inbraakgereedschappen aan kunnen. De beugel is gemaakt van gehard staal en heeft een speciale lasprocedure ondergaan , zodat het extra beveiliging ka bieden.

4. Meerpuntssluiting

De naam zegt het al. Met een meerpuntsslot heb je met 1 sleutel meerdere punten beveiligd. Het is een insteekslot die veelal geplaatst wordt bij de voor- en achterdeur. Hiermee heb je de deur op zijn minst op 3 plekken beveiligd. Meerpuntssloten worden in verschillende varianten en formaten gemaakt. Deze sloten bevatten een cilinder, waarvoor je een sleutel nodig hebt voor het openen en sluiten. Er zijn ook krukbediende sloten.

5. Het rechthoekige hangslot of shutter-hangslot

Het rechthoekige hangslot is meer bekend als shutter-hangsloten, omdat ze perfect passen op de vergrendeling van stalen roldeuren. Ze zijn in feite uitstekende allround hangsloten en behoren tot de groep van het beugelslot. Ze worden vaak gebruikt om verzendcontainers en grote magazijndeuren te beveiligen vanwege hun hoge beveiligingskarakter en hun gemakkelijke montage.

Wat doe je als je de sleutel kwijt bent?

Heb je ooit deze vraag aan jezelf gesteld: "Ik ben mijn huissleutels kwijt, wat moet ik nu doen?". Het is geen leuke ervaring als je merkt dat je met dit probleem te maken. Ga even zitten en denk goed na waar je de sleutels geplaats zou kunnen hebben. Kan je die toch niet vinden, dan moet je een slotenmaker inhuren om de sloten schadevrij open te maken. Een bekwame slotenmaker heeft een vervangingssleutel, die hij daarna op maat van jouw slot gaat maken om vervolgens te controleren of het wel werkt. Het komt zelfden voor dat je een nieuw slot moet zetten. Dit hangt natuurlijk ook van het type slot dat je hebt.

© 2017 Woontips
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin